2 Mayıs 2008 Cuma

Ağız Kokusunun Bitkisel Tedavisi

AĞIZ KOKUSU
Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:
Biberiye, Menekşe, Mine çiçeği, Maydanoz, Ada çayı, Limon, Naneruhu
Hazırlanış Şekli:
* Biberiye çiçekleri, dilimlenmiş limonla birlikte on beş dakika süreyle kaynar suda bekletilir. Sıkılarak elde edilen sıvı, bir kaba boşaltılarak serin bir yerde din­lendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, kahvaltıdan önce ve yemek sonrası bir fincan içilir.
* Menekşe çiçekleri, maydanozla birlikte on dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, bir miktar nane ruhu karıştırılarak bir gün dinlendirilir.
Dinlendirilen sıvıdan, rahatsızlık süresince yemeklerden önce ve sonra gargara yapılır.
* Bir avuç ada çayı çiçeği, 15 dakika süreyle kaynar suda demlenir. Sıkılarak elde edilen sıvıya, bir tutam nane ruhu karıştırılarak günboyu dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, yarı oranında içme suyuna ilave edilerek ağız, bu karışımla sık sık çalkalanır.

Hiç yorum yok:

Banner_ Toplist

PASTA - TATLI - BÖREK - YEMEK TARİFLERİ

Web Stats TOPlist Pixel Rating Sağlık ve Tıp arama motoru